FANDOM


De Alviska Gåvorna från Lothlorien var speciella alviska föremål som gavs till alla i Brödrarskapet av Ringen, med undantag av Gandalf som hade fallit i Morias gruvor. Dem fick gåvorna av Galadriel och Celeborn. Varje medlem fick en personlig gåva.

GåvorEdit

  • Samwise Gamgee - Alviskt rep - De alviska repen är mycket starkare än andra rep. De knyter också loss alla knutar när dess ägare drar i det. I boken får Sam också en liten låda av grått trä med en silver G-runa på locket. Lådan innehåller jord från Galadriels fruktträdgård och ett Mallorn frö.
  • Aragorn - Alvisk skida - Om du placerar ett svärd i denna skida, så kommer svärdet aldrig att brytas. Han fick dessutom Alvstenen Elessar - en grön pärla liggandes i en silver formad brosch, som Arwen lämnat kvar till honom.
  • Galadhrim bow
    Legolas
    - Galahdrim båge med pilar - En mäktig båge slöjdad i Lothloriens skogar, spänt med alv-hår.
  • Gimli - Tre hårstrån av Galadriels hår - Överväldigad av Galadriels skönhet, så kunde inte Gimli komma på något han hellre ville ha än ett av Galadriels hårstrån. Galadriel gav honom tre. Gimli ville omsluta denna gåva i en oförgänglighets kristall, som en släktenod av hans hus och ett tecken på god vilja mellan alver och dvärgar.
  • Boromir - Ett gyllene bälte - Ett rejält guldbälte tillverkat i Lórien, format som länkade gyllene löv.
  • Hela Brödrarskapet - Alviska kappor - Man får inte glömma att Brödrarskapet gavs alviska kappor av Galadriel som hjälpte dem att gömma sig för fiendes ögon. Desas kappor var personlgit vävda av Galadriel och hennes jungfruar. Broscherna var var i form av ett grönt blad ådrade med silver. Det enda anmärkningsvärda undantaget av vem som inte fick en kappa var Gandalf, som vid den tidpunkten troddes vara död i Durins Banes händer.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.