Saganomringen Wiki
Advertisement

" Nio färdkamrater. Må så vara. Ni skall bli Brödrarskapet av Ringen. "

- Elrond

Historia[]

Brödrarskapet

Brödrarskapet av Ringen bildades som ett broderskap mellan medlemmar av de olika Fria Folken i Midgård. Syftet var att föra Ringen till Mordor där den skulle kastas i Orodruins eldar, berget där den smiddes, för att den slutligen skulle förstöras.

Brödraskapet är också känt som Sällskapet av Ringen, de Nio Vandrarna, eller helt enkelt Brödrarskapet eller Sällskapet. Var och en av medlemmarna i Sällskapet var representanter för sin respektive ras, med Legolas och Gimli som de enda Alverna och Dvärgarna valda från sin ras.

Brödraskapet bestod av nio medlemmar: fyra Hober, två Människor, en Alv, en Dvärg, och en Istar trollkarl. Detta antal valdes för att matcha antalet Nazgûls, även känd som Svarta Ryttare eller de Nio Ryttarna. Merry och Pippin var aldrig avsedd att vara en del av Brödrarskapet, då Elrond övervägde att skicka med två mäktiga Alver från Vattnadal istället. Han ville skicka de två unga Hobbitarna tillbaka till Fylke som budbärare för att varna de andra Hoberna om den växande ondskan. Men halvingarna framhärdade: Merry blev utvald och Gandalf övertygade Elrond om Pippins lojalitet.

Lord of the Rings- The Fellowship of the Ring Wallpaper 15 1024.jpg

Brödraskapet av Ringen bildades utav Elrond efter Rådet av Elrond. Brödrarskapet, som leddes främst av Gandalf, valde vägen ner mot Moria.

Efter en lång och svår resa söderut från Vattnadal, och ett nästintill katastrofalt försök att gå över Dimmiga Bergen, valde Brödrarskapet vägen ner genom Moria. I detta forna Dvärg-rike fann de bevis för att Gimlis släkting Balin och de andra Dvärgarna som hade återvänt dit hade blivit dödade av Orcher. De blev snart konfronterade med en Balrog, kallad Durins Fördärv, som hade många Orcher och Troll under hans kontroll. Gandalf föll mot detta vidunder, och Sällskapet tvingades att forsätta utan honom.

När den äntligen lyckades komma ut ur Moria, begav sig Brdörarskapet till Alvskogen Lothlorien där de talade med Alvherren Celeborn och Galadriel, Drottningen av Ljuset. Galadriel försåg dem var och en med speciella Alviska gåvor och båtar och tillbehör så att de kunde åka nerför floden Anduin. Denna väg var snabbare än att gå till fots på landsvägen, men gruppen blev attackerade av Orch bågskyttar och skuggades av Gollum, som hade följt dem hela vägen i Moria.

Tvingade att landstiga sina båtar runt vattenfallet Rauros, så hamnde Brödrarskapet snart i svårigheter. Boromir föll slutligen för frestelsen, och försökte ta Ringen från Frodo. Detta ledde till att Frodo satte Ringen på fingret för att fly och tillsammans med Sam begav han sig iväg utan de andras vetskap. Den ångerfulla Boromir dog en stund senare när han försökte försvara Merry och Pippin mot en stor här Uruk-hais från Isengård.

Brödraskapet upplöstes på Anduins strand den dagen. Frodo och Sam fortsatte mot Mordor, Boromir lades till ro i en båt och skickades flytande ner för ett vattenfall, och Aragorn, Legolas och Gimli satte igång på en jakt mot de Uruk-Hais som hade tagit Merry och Pippin.

Tidslinje[]

December[]

 • 18 - Brödrarskapet av Ringen bildas.
 • 25 - Brödrarskapet beger sig från Vattnadal vid gryningen.

Januari[]

 • 7 - De passerar åsen av Hollin och får syn på Crebain. En skugga passerar dem under natten.
 • 8 - Följet når Hollin.
 • 11 - De klättrar fram tills midnatt. Caradhras är fullt av snö.
 • 12 - Mer snö.
 • 13 - De blir anfallna av Vargar tidigt på dagen. De når Durins Portar vid Moria framåt kvällen. Ponnyn Bill lämnar. Gollum börjar förfölja Ringbäraren.
 • 14 - Vägen genom Moria börjar. Sällskapet spenderar natten i Sal Tjugoett.
 • 15 - De finner Mazarbuls Kammare och Balins Grav. Gimli tar Boken av Mazarbul. Senare anfallna av Orcher och en Balrog. Följer flyr över Bron av Khazad-Dûm, som går sönder. Gandalf stupar. Aragorn fortsätter leda följet som lyckas ta sig ut. Sällskapet når Nimrodel senare mot kvällen och träffar Haldir, Rúmil och Orophin.
 • 17 - Följet passerar Celebrant och anländer till Naith och Cerin Amroth. På kvällen når dem Caras Galadhon.

Februari[]

 • 14 - Frodo och Sam tittar in i Galadriels Spegel. Frodo erbjuder henne Ringen, och hon klarar av testet.
 • 16 - Alverna ger följet kappor och Alviska Gåvor innan de ger sig av. Gollum gömmer sig på västra stranden och ser följet ge sig av.
 • 22 - Sam ser Gollum och talar om honom med Frodo.
 • 23 - Följets båtar attackeras under natten i närheten av Sarn Gebir.
 • 24 - De bär båtarna genom ett passage ovanför Sarn Gebir och fortsätter sedan segla.
 • 25 - Följet passerar Argonath och anländer till Nen Hithoel. De slår läger vid Parth Galen.
 • 26 - Brödrarskapet Upplöses. Orcher fårn Norr, Isengård och Mordor anfaller och dödar Boromir. Meriadoc och Peregrin fångatas och ivägforslas till Isengård. Frodo och Samwise entrar östra Emyn Muil. Aragorn, Legolas och Gimli beger sig iväg efter Orcherna på kvällen.

Medlemmarna i Brödrarskapet[]

Aragorn12.jpg


Bfotrringsouth2.jpg


200px-Frodo.jpg
Gandalf.jpg


Lotr movie gimli.jpgGaladhrim bow.jpg


Samwise.jpg


830px-Big oops.jpgMerry.jpg
Advertisement