FANDOM


Kapitel 4: Den Kortaste Vägen till Svamparna

Bok 1

Bok 2

Den Kortaste Vägen till Svamparna är det fjärde kapitlet i första boken i Sagan om Ringen.

SummeringEdit

När de äventyrliga hoberna stiger upp på morgonen finner de att alverna har gett sig av och lämnat dem frukost. Frodo bestämmer sig för att ta en genväg genom skogen för att undvika de Svarta Ryttarna på landsvägen. De hör konstiga och skrämmande ljud och skyndar på, tills de når Bonden Maggots gård.

Farmer-maggot

Bonden Maggot

Som en yngling hade Frodo många gånger blivit påkommen med att stjäla svamp från Maggots ägor, och var därför mycket rädd för Maggot och hans hundar. Hans rädlsa lättas när han när Maggot och hans hundar häslar dem välkomna och erbjuder hjälp. Bonden berättar för de resande om en varelse, som påminner om de Svarta Ryttarna, som varit på hans gård och frågat efter Frodo. Maggot råder Frodo att inte blanda sig in i dessa äventyr, men han inser att Frodo inte kommer att ändra sig. Han erbjuder sig att köra dem till färjan.

Efter en riklig måltid beger sig Maggot och resenärerna av i en tjock, tät dimma. Längs vägen möter de vad som verkar som en osynlig man uppe på en häst. Förutsatt att det är en Svart Ryttare gömmer de sig längst bak i vagnen. Den mystiska ryttaren är i själva verker bara Meriadoc "Merry" Vinbock som hade sökt efter de resande. Maggot ger dem en korg med svamp och säger farväl.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.