Saganomrin…

Editing

Familjen Säcksta-Bagger

1
  • The edit can be undone. Please check the comparison below to verify that this is what you want to do, and then save the changes below to finish undoing the edit. If you are undoing an edit that is …
Latest revision Your text
Line 9: Line 9:
   
 
==Etymologi==
 
==Etymologi==
'''''Sackville''''' var namnet på en relativt ung Hob-familj. Deras namn hade ett samband med '''''Baggins''''' då båda två innehöll en anknytning till "säck"; Sackville var en något mer aristokratisk version. [[Tom Shippey]] hävdade att denna "likhet" provocerade en annan antonymy: Baggershus användes runtom i England som en ersättning av franska ''cul-de-sac'', "återvändsgränd." Tolkiens egen moster Jane Neave bodde i ett hus med just detta namn. Tolkien tyckte inte om den normandiska erövringen av England och gjorde Baggrarna engelska. Namnet ''Sackville ''är däremot mycket normanskt, som en av de få, om inte den enda, Hobbit efternamnet. 
+
'''''Sackville''''' var namnet på en relativt ung Hob-familj. Deras namn hade ett samband med '''''Baggins''''' då båda två innehöll en anknytning till "säck"; Sackville var en något mer aristokratisk version. [[Tom Shippey]] hävdade att denna "likhet" provocerade en annan antonymy: Baggershus användes runtom i England som en ersättning av franska ''cul-de-sac'', "återvändsgränd." Tolkiens egen moster Jane Neave bodde i ett hus med just det namnet. Tolkien tyckte inte om den normandiska erövringen av England och gjorde Baggrarna engelska. Namnet ''Sackville ''är däremot mycket normanskt, som en av de få, om inte den enda, Hobbit efternamnet. 
   
 
==Andra versioner av Legendarium==
 
==Andra versioner av Legendarium==
  Loading editor
Below are some commonly used wiki markup codes. Simply click on what you want to use and it will appear in the edit box above.

View this template