FANDOM


Tumblr inline mixd3m9U0n1qz4rgp

Lobelia och Otho

Familjen Säcksta-Bagger var en gren ur Familjen Bagger

Historia

Camellia Säcksta var dotter till Familjen Säckstas anförare. Hon gifte sig med Longo Bagger, son till Mungo Bagger. En kort tid före födelsen av deras första son, Otho, dog Camelias far. Då det inte fanns någon manlig arvinge skulle ledarskap gå till dotterns äldste son. Han fick då sin mors namn och lade dessutom till sin fars. Således skapades Familjen Säcksta-Bagger.

Otho gifte sig med Lobelia Bältespännare av Hårdeflask och tillsammans fick de ett barn, Lotho. Trots släktskap med den förmögna Familjen Säcksta så ville Familjen Säcksta-Bagger för allt i världen få ledarskapet över Familjen Bagger, och mer specifikt deras bostad Baggershus. Efter Bilbo Baggers försvinnande gjorde Säcksta-Baggerna ett misslyckat anspråk på ledarskapet, men det var redan ärvt till Frodo.

Släktforskning

Säcksta-Baggerna var ättlingar till Mungo Bagger, precis som Bilbo. De ansåg sig vara arvtagare till Familjen Baggers ledarskap eftersom att Frodo Bagger var ättling till Largo Bagger, Mungo lillebror. 

Etymologi

Sackville var namnet på en relativt ung Hob-familj. Deras namn hade ett samband med Baggins då båda två innehöll en anknytning till "säck"; Sackville var en något mer aristokratisk version. Tom Shippey hävdade att denna "likhet" provocerade också en antonymy: Baggershus användes runtom i England som en ersättning av franska cul-de-sac, "återvändsgränd" - även Tolkiens egen moster Jane Neave bodde i ett hus med det namnet. Tolkien tyckte inte om den normandiska erövringen av England och gjorde Baggrarna engelska. Namnet Sackville är däremot mycket Normanskt, som en av de få, om inte den enda, Hobbit efternamnet. 

Andra versioner av Legendarium

I J.R.R. Tolkiens manuskript av Hobbit kallades Sackville-Baggins för Allibone Baggins. John D. Rateliff uppgav att bytet till "Sackville" skedde ungefär då berättelsen förbereddes för publicering 1936. Betydelsen av "Allibone" är okänt men Mr Rateliff gissade på det relaterade till Alboin, en karaktär i The Lost Road

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.