FANDOM


Kapitel 3: Tres Faciunt Collegium

Bok 1

Bok 2

Flykten till Vadstället är det elfte kapitlet i första boken i Sagan om Ringen.

SummeringEdit

När Frodo vaknar till liv igen märker han till sin lättnad att Ringen fortfarande är i hans ägo. Fienden verkar ha dragit sin tillbaka i tron om att Frodo är död eller dödligt skadad. Vidstige förbereder ett läkemedel tillverkat av blad i kokande vatten och lukten lugnar dem alla. Även om Frodo känner sig lite lättad så kan han ej röra sin arm. Nästa morgon sätts Frodo på ponnyn och de ger sig iväg. Efter felra dagar kommer de till en flod och korsar bron. Vidstige hittar en alv-sten som ger honom hopp. Resan visar sig vara farlig och dem far iväg långt norrut.

När de närmar sig Vattnadal, möter de en alv vid namn Glorfindel, som bor i Elronds hus. Glorfindel berättar att han träffat Gandalf nio dagar tidigare och att Svarta Ryttare är efter honom. Glorfindel försöker hjälpa dem att korsa floden.

LOTR Fell041 RingWraiths (1)
Precis när de är på väg att korsa floden så hinner de Svarta Ryttarna ifatt dem med ytterligare förstärkningar. Ryttarna anfaller Frodos häst och precis när de är på väg att segra ser Frodo en skinande figur av vitt ljus. Floden reser sig och slänger bort de Svarta Rysterna och deras hästar.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.