FANDOM


Kapitel 3: Tres Faciunt Collegium

Bok 1

Bok 2

På Värdshuset Stegrande Ponnyn är det nionde kapitlet i första boken i Sagan om Ringen.

SummeringEdit

Tom Bombadil eskorterar Hoberna till Bri, största staden i Bririke, ett litet bebott omårde. Både Hober och storvuxet folk lever i Bri. De är de ursprungliga ättlingarna till de första männen som någonisn vandrat in i västra delen av Midgård. I det vilda landskapet kring Bri strövar mystiskt folk kallat Utbygdsjägare omrking, så långt bort som till de Dimmiga Bergen. Utbygdsjägarna har särskilda krafter.

När Hoberna når Bri beger de sig till den Stegrande Ponnyn, ett värdshus som Tom rekommenderat. På värdshuset sitter även en främling vid namn Vidstige. Under festandet på värdshuset råkar Frodo sätta på sig Ringen av misstag och blir plötsligt osynlig för alla.

-Aragorn-inThe-Fellowship-of-the-Ring-lord-of-the-rings-2230549-960-404

Vidstige

När han åter blir synlig igen försöker Frodo förklara bort hans plötsliga försvinnande, men Vidstige närmar sig då honom och förklarar att han måste prata med Frodo. Värdshusvärden Barliman Smörblomma ber Frodo att inte orsaka några mer problem, och säger att han kommer upp till Frodos rum senare för han har något av intresse att berätta för honom. Frodo börjar bli osäker gentemot gästgivaren och Vidstige, då han har blivit otroligt paranoid.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.