FANDOM


Kapitel 3: Tres Faciunt Collegium

Bok 1

Bok 2

Vidstige är det tionde kapitlet i första boken i Sagan om Ringen.

SummeringEdit

Vidstige följer med Frodo till hans rum, vilket gör Frodo mycket orolig. Vidstige berättar för Frodo att han känner till hans sanna identitet och varnar honom för de Svarta Ryttarna. Han varnar honom också för ett par Bri-bor som inte är att lita på. Han erbjuder sig att vägleda följet, men trots erbjudandet vägrar Frodo att ge Vidstige sitt förtroende.

I samma ögonblick entrar Barliman Smörblomma rummet. Han berättar att Gandalf har varit här och lämnat ett brev till Frodo. Efter att han gett Frodo brevet säger Smörblomma att han ska hålla utkik efter Svara Ryttare, innan han lämnar rummet.

Frodo läser brevet där det står att han bör undvika att resa på nattetid och att han inte heller bör använda Ringen. I brevet nämner även Gandalf att Vidstige är en god vän som de kan lita på och att de skall försöka ta sig till Vattnadal så fort som det bara är möjligt.

Vidstige berättar att hans riktiga namn är Aragorn och att han skall skydda dem. De undrar vad som hänt Gandalf och varför han valde att skicka någon annan för att överlämna meddelandet.

Helt plötsligt stormar Merry in i rummet och berättar att han var ute på en promenad då han fick syn på en Svart Ryttare. När han följde efter dess skugga en bit och försökte tjuvlyssna på deras samtal. Han blev då överfallen och svimmade. Men innan någon skada kunde ske så kom hyresvärdens hjälpreda Nob till hans hjälp.

Gg

Nazgüls

Vidstige varnar Hoberna att de är i fara. Han berättar att en Bri-bo vid namn Bill Ferny måste berättat för de Svarta Ryttarna att Hoberna var här. Han informerar Hoberna om att de inte bör sova i sina egna rum. De bär alla sina ägodelar till ett annat rum och lägger sig sedan för natten.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.